Účetní, nebo florbalisté?

Čtvrtého prosince se nedaleko Vrbenské točny konal meziškolní florbalový turnaj okresního přeboru. To, že jsme černý kůň turnaje, mohou potvrdit i naši dnešní soupeři.
První zápas jsme odehráli proti SPŠ stavební. S velkou nadsázkou bych ale řekl, že jsme v prvním poločase na hřišti vůbec nebyli. Soupeř měl očividně vydatnější snídani a v prvním poločase nás přejeli s rozdílem tří branek. Ve druhém poločase se ale vše obrátilo. Pavel Dreiling, alias florbalový Ronaldo, jako smyslu zbavený vletěl do druhého poločasu a nemít svou sedmičku na zádech, tak bychom ho ani nepoznali. Během pár minut vyslal dva přesné zásahy za brankáře stavebky. Celou druhou půli zápasu jsme byli na koni a měli jsme velice blízko k vyrovnání, bohužel na konci zápasu ale soupeř zasadil poslední hřebík do rakve a ukončil zápas posledním zásahem. S výsledkem 4:2 jsme nebyli spokojení, jelikož jsme měli na výhru, ale určitě nás to dále motivovalo do dalšího průběhu turnaje.
V zápasové pauze a při velkém pohovoru s panem Linhartem jsme věděli, že už nás v turnaji žádná prohra nečeká. Do druhého zápasu proti SŠ a VOŠ VAKANTIS jsme vletěli jako rozzlobený roj včel a zápas jsme s velkým přehledem ovládli 9:2.
Před námi byl poslední zápas, na který se těšil nejeden fanoušek kvalitního florbalu. David versus Goliáš mezi školami. Účetní versus Chlapci od trubek. Tribuny zaplnily fanynky, trenéři promazali píšťalky a takové malé derby proti SŠ polytechnické mohlo začít. Do tohoto zápasu jsme vstupovali jako outsideři, ale jak jsem již zmiňoval, věděli jsme, že nás prohra určitě nečeká. Velké překvapení byl ale polytechnický uragán, který již po devíti sekundách otevřel gólový účet utkání. Celé utkání bylo atraktivní, plné osobních soubojů, hezkých akcí a výborných zákroků obou brankářů. Ještě 4 minuty před koncem jsme prohrávali o jednu branku, ale po krásné akci se našim válečníkům podařilo vyrovnat. Probíhala poslední půlminuta, hráli jsme v oslabení, když se tu náhle opět ozval Pavel Dreiling a svým projektilem rozjásal celou halu na Lokádě. 4:3, tímto poměrem naše OACB zvítězila v takovém našem pomyslném finále.
Velké poděkování si zaslouží zejména gólman, který si pak po právu mohl i nějaké ty fanynky odnést domů. Pan Linhart za důkladnou přípravu na hodinách tělesné výchovy, skvěle vyčleněný mančaft i přesto, že nebylo moc na výběr, ale nakonec dokázal uplácat pořádnou buchtu i z málo nakynutého těsta. Vedení školy, které nám umožnilo účast a samozřejmě každý jeden ze zúčastněných hráčů. My nám do školy za oplátku vezeme stříbro a nás.

Jakub L’alík 4.C