Vysokoškolákem nanečisto

Dne 25. října se vypravila 4. AL na návštěvu Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity. Žáci věděli, že je čekají workshopy, do poslední chvíle však netušili, čeho se budou týkat. Možná bylo pro některé překvapením, že se celé dopoledne netočilo kolem ekonomiky. 

Nejdříve se žáci rozdělili do skupin a prošli fairtradovou stezku. Pomocí nápovědy, kterou měli na každém patře fakulty k dispozici, pojmenovali fairtradové produkty, tedy zjednodušeně certifikované produkty, jejichž zakoupením podporujete systém dohlížející nad férovými podmínkami pro farmáře, důstojný život farmářů z rozvojových zemí.

Další skupinová práce byla zaměřena na zajímavosti z oblasti životního prostředí. Žáci vyplnili enviromentální kvíz, ve kterém se například dozvěděli, že zemský povrch obsahuje více zelené plochy než v minulosti.

Následovalo skládání puzzle v elektronické podobě. Možná právě proto, že se blížil Halloween, každý složený obraz představoval místo, které nahání hrůzu, např. Osvětim, Macocha, Čachtický hrad apod.

Poslední činností, kterou si žáci rozhodně užili, bylo vypracování vlastního on-line marketingového příspěvku na sociální sítě. Kreativitě se meze nekladly. Proč byste měli studovat na Ekonomické fakultě JČU?