Prezentace podnikatelských nápadů

Ve čtvrtek 18. května nám šest týmů z 2. B a 2. C prezentovalo svůj podnikatelský plán před svými spolužáky, vyučujícími a především před paní Michaelou S. z Jihočeské hospodářské komory, která jako odborník posuzovala jejich výstup. Jak zaujmout investora? Má náš produkt potenciál? Čím je náš produkt originální a jak se lišíme od konkurence? To byly základní otázky pro jednotlivé týmy.

Někteří žáci vystoupili před větší skupinou lidí poprvé, takže byli velmi nervózní. Ovšem nebylo to příliš znát a všichni prezentující odvedli výbornou práci. Vystoupili ze své komfortní zóny, zaujali publikum scénkami, videem, souhrou s kolegy, “nedali se” a perfektně reagovali na dotazy. Některé skupiny si získaly publikum vtipnými vstupy do jinak velmi seriózní prezentace, některé představením svého prototypu produktu, jinde se ocenilo profesionálně zpracované logo a schopnost prodat.

Rozhodnutí vybrat tři nejlepší týmy nebylo lehké. Na prvních dvou místech se umístily studentské firmy ResWer a NEEDIES (stejně hodnocené), v závěsu za nimi se umístila studentská firma MEJDLO. Týmy ResWer a NEEDIES v nejbližší době čeká workshop Business Camp, tj. další práce a příprava na celokrajské kolo soutěže Podnikavost a kreativita. Následně se rozhodne, kdo s koho, tedy kdo bude reprezentovat naši školu v celokrajské soutěži.

A co vlastně tři nejlepší studentské firmy vyrábějí? Podívejte se na nápovědu níže.