S Erasmem+ v Portugalsku

STEPS4SCHOOLS je druhou etapou projektu EU Erasmus+. Naši studenti spolupracují s partnery ze středních odborných škol se specializací na obchod a ekonomiku v Rakousku, Bulharsku, Portugalsku, Itálii a Slovinsku. Projekt je zaměřen na udržitelné cíle, obchodní angličtinu a marketing. Pro mezinárodní setkání v portugalském Barreiru připravili studenti OA projekt „Komunitní zahrada s venkovní učebnou“.

Cílem je revitalizace školní zahrady a vybudování venkovní učebny. Studenti zpracovali k projektu např. marketingový průzkum, rozpočet nebo SWOT analýzu. Prezentace tohoto projektu se žákům OA povedla na výbornou. Hostitelskou školou byla Escola Secundária Augusto Cabrita, kde probíhala většina aktivit studijního programu. Vedle zmiňované prezentace projektů jednotlivých zemí zde probíhala např. výuka odborné angličtiny.

Kromě studia byl také vyhrazen čas na poznávání města Barreira, které se pyšní technickou zajímavostí, a to větrnými mlýny a mlýny fungujícími díky přílivu. Dále byla připravena exkurze v charitativní společnosti REFOOD Barreiro Centre, která shromažďuje přebytky potravin z celého města a rozděluje je rodinám v nouzi.

Samozřejmě nemohly chybět výlety po okolí a návštěva hlavního města Lisabonu. Studenti obdivovali přírodní krásy farnosti Sintra na západním pobřeží Portugalska nebo národní parky Arrábida a Machada.