VELETRH STUDENTSKÝCH FIREM

Veletrh studentských firem, letos bez osobní účasti, je za námi. Je nám potěšením, že naše studentská firma VACKA, s. s., vzdělávací a cestovní kancelář, splnila požadavky pro účast na tomto veletrhu. Cesta nebyla jednoduchá.

V průběhu školního roku se účastníci studentské firmy chopili mnohých aktivit, které jim přinesly finanční prostředky pro start podnikání. Ve všech oblastech podnikání jednali s péčí řádného hospodáře. Zpracovali podnikatelský plán, připravili marketingovou strategii a spustili kampaň, jednali s dodavateli, získali sponzora pro svůj TOP produkt. Pro letošní rok jím byl zážitkový event s názvem Draw Energy.

I přes své běžné studijní povinnosti sestavili výroční zprávu, vytvořili působivou prezentaci své firmy a produktu, založili profil na sociálních sítích. V okamžiku zrušení výuky ve školách a zákazu sdružování se nevzdali a předložili reprezentativní video jako alternativní formu osobní účasti na veletrhu.

Současná situace bohužel studentské firmě příliš nepřeje. Díky opatřením v souvislosti s pandemií COVID-19 nebude moci firma s největší pravděpodobností podnikatelský plán realizovat. I přesto týmu VACKA, s. s. patří dík za aktivitu a reprezentaci školy!